Hulp na schoorsteenbrand

Schoorsteenbrand

U heeft een schoorsteenbrand gehad, hoe nu verder ??

Als de brandweer bij de schoorsteenbrand aanwezig is geweest heeft u naar alle waarschijnlijkheid een stookverbod opgelegd gekregen. Dit betekent dat u niet meer mag stoken tot het moment dat de schoorsteenveger geconcludeerd heeft dat u weer veilig kunt gaan stoken. Door dat wij onze constateringen en herstelwerkzaamheden aan de gemeente doorgeven kan de afdeling bureau handhaving aan de hand van de door ons verstrekte gegevens het stookverbod weer opheffen. U krijgt hier automatisch bericht van.

Op het moment dat wij ingeschakeld worden na een schoorsteenbrand handelen wij als volgt:

  • Er zal een videorapportage / inspectie van het rookkanaal van uw schoorsteen gemaakt moeten worden. Tijdens de opname zal er naar de binnenkant van uw rookkanaal gekeken worden of er scheuren of eventuele lekkages zijn.
  • Na de inspectie maken wij een officieel rapport met daarin de conclusie of de schoorsteen wel of niet geschikt is om verder te stoken. Het rapport en een kopie van de video inspectie zal naar de brandweer verzonden worden. Tevens ontvangt u zelf ook een kopie van de inspectie en rapportage zodat u weet wat onze bevindingen zijn.
  • Mocht blijken dat het rookkanaal stuk is ontvangt u ook een prijsopgave voor reparatie van het rookkanaal. Na reparatie van de schoorsteen wordt er een herstelmelding naar de brandweer gestuurd met de melding dat het kanaal weer veilig is om mee te stoken.

Doorgaans worden de kosten van de inspectie van het rookkanaal en de eventuele reparatie van het rookkanaal na schoorsteenbrand vergoed door de brandverzekering. Dit verschilt per situatie.

Ons bedrijf Schoorsteenbedrijf De Vogelsangh is gevestigd in Ommen en heeft ruim 30 jaar ervaring in haar vakgebied ! Schoorsteenbedrijf De Vogelsangh wordt regelmatig als expert geraadpleegd door bekende verzekeringsmaatschappijen bij schadebepaling na een schoorsteenbrand.

Wilt u meer informatie ? Neem vrijblijvend contact met ons op.