Inspectie rookkanaal

Schoorsteenbedrijf De Vogelsangh is een dynamisch schoorsteenbedrijf dat gevestigd is in Ommen en al sinds 1982 bestaat. Dus ruim 35 jaar ervaring ! Door de jaren heen heeft de Vogelsangh enorm veel kennis opgebouwd op het gebied van het vegen, onderhoud, renovatie en nieuwbouw van schoorstenen. Wij worden regelmatig als expert geraadpleegd door bekende verzekeringsmaatschappijen bij schadebepaling na een schoorsteenbrand.

 

Als er om een inspectie van het rookkanaal wordt gevraagd of advies wordt gegeven om een inspectie van het rookkanaal uit te voeren, heeft men vaak al geconstateerd  dat er iets aan de hand is. Het kan zijn: een scheurvorming in het rookkanaal ( dit kun je met vegen alleen niet constateren), een verstopping, een lekkage of zelfs een schoorsteenbrand  Tijdens een inspectie rookkanaal worden er een groot aantal aspecten zorgvuldig in kaart gebracht.

Wat is het soort/type kanaal;

  • De omkokering die aangebracht is
  • In welke mate de afstand tot het hout voldoende is
  • De mate van vochtdoorslag, vochtstrepen, bruine plekken of creosoot
  • Het signaleren van brandlucht

Ook de luchthuishouding wordt nagegaan en het dak wordt gecontroleerd. Hier gaat het om het soort dak, de conditie van de schoorsteen en de verschillende onderdelen daarvan: de schoorsteenkop, de schoorsteenpot, de conditie van het lood, de uitmonding van het kanaal en dergelijke.

Met een camera kan tenslotte de inwendige conditie van het rookkanaal worden beoordeeld. De camera is voorzien van een draaiende kop welke 360° gedraaid kan worden. Scheuren of andere ongeregeldheden kunnen zo snel opgespoord worden. De camera is aangesloten op een recorder die hiervan opnames maakt. Van deze inspectie wordt een officiële rapportage gemaakt die eventueel naar de schadeverzekeraar gestuurd kan worden.

Prijzen inspectie van het rookkanaal

Inspectie met camera zonder rapportage € 100,-  excl. btw
Complete inspectie met rapportage en opnamen op cd dvd of digitaal € 300,- excl. btw
Reiskosten boven 20 km € 0,60 p/km

Wilt u meer informatie ? Neem dan contact met ons op!

Alle reviews

De Vogelsangh
Nieuwe Hammerweg 7
7731 TV Ommen
Tel: 0546 – 673080
KvK: 63496372
info@devogelsangh.nl

Openingstijden presentatieruimte:

Donderdag – vrijdag en zaterdag van 8.00 t.m. 17.00 uur

Telefonisch bereikbaar:

Maandag t.m. zaterdag van 8.00 uur t.m. 18.00 uur